сряда, 7 ноември 2007 г.

След утрешния ден

Снощи гледах "The day after tomorrow" или на бг "След утрешния ден". Разказва как глобалното затопляне променя климата на земята само за няколко дни. Филмът започва с пропукването на ледената покривка на северния полюс.



"Климатът в северното полукълбо се дължи на Атлантическото течение. Океанът пренася топлината на слънцето на север от екватора. При затопляне полярният лед се топи и пречи на течението. Накрая то спира. Случи ли се това - край на умерения климат." Няколко дни след като професор Джак (не поман другото име) казва това на Конференцията за Глобалното затоляне, градушка с размерите на грейпфрут се изсипва над Токио, ураган с рекордна сила удря Хаваите, страхотна снежна буря се завихря над Ню Делхи, Лос Анджелис



е разрушен от 3 торнада, който се сливат в едно голяма. Температурата се понижават драстично само за един ден.Ню Йорк е залят от огромна вълна цунами.



А след това замръзва.



Както и цялото северно полукълбо.
 Филма си заслужава да се гледа. История е и предупреждение какво може да се случи, ако продължаваме да предизвикваме Майката Природа.

И какво правим ние хората? Изсичаме горите. Замърсяваме природата. Малко са хората, който като мен няма да си изхвърлят боклука на улицата. Или както правят много хора на село - изхвърлят боклука си в реката.Aтски грозно е да видиш малка рекичка и цялата в боклуци! Много се дразна. Освен с боклука не спираме да тровим планетата и с вредни  газове от коли, от заводи. Повишаването нивото на CO2 (въглероден двуокид) води до глобално затолпяне

Няма коментари: